Home De gemeentelijke diensten Preventie

PreventieF. BEECKMANSSTRAAT 48

E-Mail: preventie1083@ganshoren.irisnet.be

 

 

De Preventiedienst draagt eerst en vooral bij tot een betere leefkwaliteit voor alle burgers in de straten, parken en openbare ruimtes. De dienst luistert, informeert en begeleidt u naar gespecialiseerde diensten met wie hij nauw samenwerkt: gemeentelijke dienst, sociale diensten, milieudienst, politie.

Algemene coördinatie: 02/424.02.22 (F. Beeckmansstraat 48)

De dienst biedt een brede waaier aan diensten:

 

De schoolbemiddeling  en taakschool "Eurêka" (F. Beeckmansstraat 48)

De schoolbemiddelingsdienst is er voor het bestrijden van schoolverzuim en werkt met alle actoren uit de sociale omgeving van de leerlingen: ouders, opvoeders, leerkrachten, … De dienst begeleidt onder andere studenten die op zoek zijn naar een school, spijbelaars en voortijdige schoolverlaters. Bovendien, is de dienst verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van de jongeren van de taakschool "Eureka".

Voor meer informatie, contacteer: Lorraine Lasserre: 02/563.19.90 - E-mail
                                                  Laura Chapelle: 02/563.19.91 - E-mail

 

De conflictbemiddeling (F. Beeckmansstraat 48)

De taak van de bemiddelaar bestaat erin het respect en de leefbaarheid tussen buren te bevorderen door middel van dialogen en het beheersen van de spanningen die het welzijn van de buurt zou kunnen aantasten. Hij informeert en begeleidt het publiek naar de gespecialiseerd sociale dienst.

Voor meer informatie, contacteer: 02/563.19.93 - E-mail
 

De straathoekwerkers (Negen Provincieslaan 36)

De straathoekwerkers bestrijden de sociale uitsluiting. Hun eerstelijnswerk komt overeen met aanwezigheid op straat, op plaatsen van bijeenkomsten, maar ook bij lokale structuren en verenigingen.

Voor meer informatie, contacteer: Youness BOUAMAR: 0492/58.26.27 - E-mail
                                                  Yassin MEJDOUB: 0493/25.13.57
 

De gemeenschapswachten (F. Beeckmansstraat 48)

De dienst gemeenschapswachten bestaat gemeenschapswachten-vaststellers en gemeenschapswachten, herkenbaar aan hun paarse uniform. Ze versterken het veiligheidsgevoel van de burger door voortdurend contact te houden met de bevolking. De gemeenschapswachten-vaststellers zijn verantwoordelijk voor het opstellen van administratieve boetes in geval van overtredingen van het Algemeen Politiereglement.

Voor meer informatie, contacteer: 02/424.02.22 - E-mail

 

Diefstalpreventieadviseur

Tel: 02/424.02.22 - E-mail

 

Administratieve Sancties (F. Beeckmansstraat 48)

Tel: 02/563.19.95 - E-mail

De dienst voert de procedures uit na vaststelling van inbreuken op het Algemeen Politiereglement.

 

Gemeentelijke Administratieve Sancties: lees het protocolakkoord van toepassing in de Politiezone Brussel-West en het protocolakkoord mbt verkeersinbreuken.

Bemiddelaar gemeentelijke administratieve sancties

De GAS-bemiddelaar staat in voor de bemiddeling en gemeenschapsdienst als alternatieve maatregel voor administratieve boetes.

De bemiddeling in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties

De bemiddeling is een alternatieve maatregel voor de administratieve boete die door de sanctionerend ambtenaar wordt voorgesteld. De bedoeling van de bemiddeling is om een dialoog tot stand te brengen tussen de overtreder van het algemeen politiereglement en het slachtoffer van het strafbaar feit. Dit houdt in dat er een ontmoeting plaatsvindt tussen deze twee partijen tot een akkoord te komen over de manier waarop de veroorzaakte schade kan worden hersteld en/of vergoed. Het doel is ook om het conflict te bedaren door te luisteren en door communicatie. De bemiddeling wordt door een neutrale en onpartijdige bemiddelaarster geleid die ook als tussenpersoon fungeert wanneer de partijen elkaar niet wensen te ontmoeten.

De gemeenschapsdienst in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties

De gemeenschapsdienst is een alternatieve maatregel voor de administratieve boete die door de sanctionerend ambtenaar wordt voorgesteld. Ze bestaat uit een prestatie van algemeen belang, met name onbezoldigd werk uitgevoerd ten bate van een gemeentedienst of een publiekrechtelijke rechtspersoon, een stichting of een vereniging zonder winstgevend oogmerk die door de gemeente wordt aangewezen of uit een opleiding. De prestatie mag niet meer dan 30 uur bedragen voor meerderjarigen en niet meer dan 15 uur voor minderjarigen. 

GAS-bemiddelaar Politiezone Brussel-West

Martin SELIS

Wemmelsesteenweg 100
0490/522.348mselis@jette.irisnet.be 

« november 2019 »
november
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930